Societat

La Generalitat i La Caixa pacten els projectes socials

Les dues institucions renoven el conveni per impulsar iniciatives socials per valor de 28,5 milions

L'administració guia l'entitat bancària en els àmbits en què cal invertir, segons estableix la llei

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el president de La Caixa, Isidre Fainé, van renovar ahir el conveni de col·laboració entre l'entitat bancària i la Generalitat, d'acord amb la llei de caixes d'estalvis de Catalunya, que garanteix la inversió de les caixes en matèria social. Aquest pacte es firma per setzè any consecutiu i estableix els projectes conjunts que s'emprendran aquest 2014 en l'esmentada matèria social, i també en la científica, la cultural i la mediambiental en el marc de l'obra social del grup bancari.

“L'entitat ha sortit reforçada de la crisi”, va assegurar el conseller Andreu Mas-Colell en referència a La Caixa, que de cara a aquest any ha incrementat el pressupost de l'obra social, valorada en 28,5 milions d'euros. Isidre Fainé, president de l'entitat bancària, que diu que vol “contribuir al progrés de la societat”, va subscriure el conveni perquè l'administració catalana guiï el banc en les iniciatives socials, assistencials, culturals i de recerca que cal finançar.

Tal com es va acordar en l'acte, que va tenir lloc a la seu del Departament d'Economia i Coneixement, l'import de la dotació es dividirà en dos trams: un primer 80% del pressupost va dirigit a finançar les iniciatives socials escollides con-juntament per representants de la Generalitat de Catalunya i de La Caixa,
i el 20% restant s'invertirà en projectes d'organitzacions sense ànim de lucre seleccionades per diversos departaments de la Generalitat.

Durant el 2013, les dues institucions van dirigir els seus projectes en quatre grans àmbits: el social, la investigació, la cultura i el medi ambient. Les iniciatives socials, que representaven el 44% del total, es van dirigir a l'atenció de la infància desfavorida, la lluita contra la violència de gènere i la cura de la gent gran. Algunes de les entitats a les quals es va donar suport van ser la Fundació Raval Solidari, la Fundació Privada Nenes i Nens amb Càncer, i la Fundació Catalana de l'Esplai.

En la mateixa línia es van crear aliances amb l'Institut de Salut Global de Barcelona i la Fundació Pasqual Maragall, dedicada a l'Alzheimer, entre d'altres. Així mateix van fomentar la rehabilitació de 74 monuments.

LA XIFRA

16
anys
fa que dura l'acord de La Caixa amb la Generalitat de Catalunya per complir la llei de caixes d'estalvis.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.